PEREȚI CORTINĂ

 

Moderni și atractivi, pereții cortina fac diferența în ceea ce privește aspectul unei construcții. Peretele cortină este una dintre cele mai simple metode de a „îmbrăca” o construcție într-un timp scurt.

În prezent, o importanță deosebită pentru ramura construcțiilor o constituie dezvoltarea pe verticală a clădirilor cu destinație rezidențială și comercială.

Tendințele arhitecturale moderne se îndreaptă spre utilizarea fațadelor durabile, care să suporte încărcări foarte mari, totodată lăsând impresia unei construcții ușoare și aerisite.

AVANTAJE PEREȚI CORTINĂ

Cu sistemul de pereți cortină produși de RETESA orice construcție, indiferent de vechimea ei, poate căpata un aspect modern și atractiv.
De asemenea, peretele cortină protejează construcțiile de factorii de mediu, dar izolează fonic și termic spațiile de lucru și de locuit.

Avantajele unui perete cortina sunt multiple:

 protecția și înfrumusețarea clădirilor
 asamblare facilă și rapidă
 rezistență la factorii de mediu (inclusiv la presiunea vântului cu intensitate mare)
 flexibilitate și rezistență la deformările clădirilor datorate vibrațiilor, cutremurelor sau altor cauze
 izolare fonică și termicp
 întreținere ușoară
 greutate redusă
 culori diverse și rezistente
 adaptare la orice tip de clădire


PEREȚI CORTINĂ STANDARD

Caracteristica principală a Pereților Cortină Standard este faptul că geamul este fixat de cadrul din aluminiu prin intermediul capacelor presoare care sunt la rândul lor fixate de cadrul din aluminiu cu șuruburi. Capacele presoare și, implicit, șuruburile de prindere a acestora sunt acoperite cu capace ornamentale care pot fi de diverse forme și dimensiuni. Sistemul standard permite montarea de geamuri cu grosimi cuprinse între 6 și 32 mm. Profilele, vizibile din exterior, pot fi adaptate oricărui tip de construcție. Peretele cortină standard are o construcție articulată și este proiectat să facă față cutremurelor și vibrațiilor de intensitatea normală, dar și a posibilelor dilatări sau contractări ale profilelor de aluminiu fără însă a-și pierde din rezistența la presiunea vântului sau din impermeabilitate. La acest sistem de perete cortină oferit de RETESA ferestrele sunt proiectate astfel
încât să nu iasă în afara ramei.
 se pot realiza pereți cortină foarte înalâi, de complexitate ridicată din punct de vedere al materialelor utilizate;
 profilele sunt înguste;
 sunt mai ieftini din punct de vedere al materialelor utilizate;


PEREȚI CORTINĂ SEMI-STRUCTURALI

Ca și în cazul peretelui cortină standard, profilul semistructural are o varietate de rame speciale, realizate din profile cu barieră termică. Acestea asigură o finisare perfectă în timp ce un mare număr de coloane de aluminiu sunt proiectate să reziste oricărui tip de încărcătura statică sau dinamică. Impermeabilitatea este asigurată în cazul sistemului semistructural de trei rânduri de garnituri EPDM și de un sistem de scurgere pentru orice fel de acumulare de apă. Profilele sunt vizibile din interior, iar din exterior profilul este vizibil doar pe un sens. Pe pe celălalt sens este vizibilă o linie subțire, de obicei neagră, ceea ce conferă sistemului o continuitate a ochiurilor de sticlă pe o anumită direcție.


PEREȚI CORTINĂ STRUCTURALI

În cazul profilului structural, aspectul este de oglindă continuă. Geamul este lipit de rama realizată din profile de aluminiu cu ajutorul unui silicon structural.
Indiferent de tipul de perete cortină necesar, realizarea practică se transpune prin îmbinarea unui caroiaj de montanți verticali cu traverse (rigle) orizontale. Se pot integra cu usurință în astfel de pereți și căi de acces spectaculoase, scări, balustrade, lifturi exterioare, executate tot din sticlă, ce satisfac dorința sporită a designerilor pentru lumină, spațialitate și viziune futuristă.
Sticlei structurale i se poate înnobila aspectul și prin intermediul aplicării unor desene și forme geometrice sau tonalități coloristice artistice.